Salina President SPA Batarci

Salina de la President SPA Batarci

În cadrul acestei saline, tratamentul propriu-zis se referă la inhalarea aerului terapeutic. Persoanele care vin pentru tratament petrec un anumit număr de ore într-o încăpere de mari dimensiuni amenajată special. Condiţiile din salină au rol important în refacerea sistemului neurovegetativ.

Proprietățile terapeutice ale sării de Praid sunt indicate în afecțiuni precum astm bronşic (extrinsec, intrinsec, mixt); bronşită, sinuzită, emfizem pulmonar obstructiv, silicoză, bronşiectazie, angine, faringita, traheobronşita, pneumonie

Salinoterapia este un procedeu de terapie, care nu implica administrarea de medicamente sau suplimente alimentare. Salinoterapia reprezintă, pe de o parte, inhalarea pe căile respiratorii a aerosolilor salini ( haloterapie uscată ) , iar pe de alta parte, absorbtia aerosolilor salini prin intermediul pielii. ( haloterapie umedă ).

,,Efectele benefice ale peșterilor de sare, primele saline naturale, au fost descoperite și confirmate de-a lungul timpului. Istoria consemnează că refugiații adăpostiți în peșteri de sare în timpul invaziilor europene din Evul Mediu s-au dovedit a fi mult mai rezistenți la frig și au supraviețuit în număr mai mare decât cei care nu au beneficiat de speloterapie’’   -Prof.Dr T.Mihaescu, Medica Academica . Practicată în saline naturale, speleoterapia (grec. speleos = pestera) a fost descrisă ca aplicație medicală încă din 1843 și se utilizează și în prezent; metoda terapeutica se bazează pe efectele benefice ale aerosolilor uscați de sare, precum și pe regimul propice din punct de vedere al temperaturii, încărcăturii microbiene reduse și lipsa alergenilor din acest mediu.

În prezent, în majoritatea orașelor din țară au fost construite halocamere cu microparticule de sare pentru tratamentul diferitelor afecțiuni respiratorii, astfel încât nu mai este necesară efectuarea călătoriilor lungi până la salinele naturale din țară. De asemenea, au fost el aborate numeroase tipuri de dispozitive medicale- inhalatorii cu eliberarea aerosolilor salini pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii.

 

 

 

 

 

About Author

Post a Comment